Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Kajakfiske i mellanskärgården

2013-08-25

Igår, onsdagen den 21 augusti, stävade Sture (min kusin som är på besök från Almunge, Uppland) och jag ut från viken i var sin fiskkajak. Målet var ett pärlband med sten och skär på andra sidan fjärden. Vinden var måttlig, solen brottades med ett gäng mörka moln, men i det stora hela taget var det en trevlig onsdagsförmiddag, väl lämpad för lite trevligt kajakfiske.

Efter en inledande lite längre paddeldistans gjorde vi ett strandhugg och värmde oss med kaffe och smörgås. Därefter fortsatte paddlingen mot vårt hägrande fiskeområde på andra sidan fjärden. Väl där började fisket i den mer och mer tilltagande vinden. Med aktre fästpunkter för våra ankarlinor fick vi vågor och vind i ryggen så att vi bekvämt kunde fiska trots att vågorna stundtals var riktigt höga för att vara i mellanskärgården. Det dröjde inte länge innan den första gäddan högg och landades. Samma visa upprepades från och till, stundtals riktigt intensivt.

Hur många gäddor vi landade under de dryga fyra timmar vi var ute höll jag inte räkningen på, Det är inte det viktigaste. Viktigt var i alla fall att vi var mer än nöjda när vi slutligen drog upp våra kajaker på land. Många roliga kommentarer och skratt uttrycktes den dagen, var så säker...


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: