Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Fiske med Jackson kayaks team

2013-09-16

Idag hann jag med att haka på Jackson Kayaks teams kajakfiske i skärgården. Det var deras tredje dags fiske här i Karlskrona. Innan vi tog hand om kajaker med tillbehör för att få igång fisket hann vi med att diskutera deras två föregående dagar. Det var idel positiva kommentarer. 150 fångade och återutsatta gäddor med längder upp och förbi nittiostrecket var förstås något de var mycket nöjda med.

Med dessa positiva tankar gav vi oss ut i den hårda vinden. Regnet kom och gick. Först paddlade vi till en fiskeplats som jag pekat ut från bryggan före avfärd. Anledningen till att jag hade vald just den platsen var att den låg i lä och för att jag visste att området hyste både gädda och abborre. Väl där delade vi upp oss. Jan Liska, valde att fiska av området vi kommit till från sin Big Tuna. Jag och två ur Jacksonteamet paddlade ut i den vindpinade fjärden i riktning mot en ö några hundra meter bort. Väl där valde grabbarna från JK att gå iland och fiska fiska från ön. Själv ville jag hårdtesta den Cuda 14 som jag fått låna och fiskade därför av den vindpinade sidan av ön. Om det högg? Visst gjorde det det, stundtals på varje kast. Inga dramatiskt stora gäddor landades, men många och livliga gurkor visade oss ett stort intresse!

Efter ett tag beslöt jag mig för att paddla från ön till ett stenigt kustparti österut. Väl där bytte jag till flugspö. Jan Liska hade lämnat det vindskyddade fisket och kom paddlande över fjärden. Efter en stund låg vi nära varandra och fiskade tillsammans av stenpartiet. Gäddorna gillade verkligen min Sameofluga (deras gäddflugor är bäst även om jag ibland saknar en helsvart flashfluga i deras sortement...). Flera riktigt fina gäddor slök den villigt, vilket innebar trevliga och intensiva fighter.

Efter några timmer tvingade knorrande magar och trötta armar oss att paddla tillbaka till campen. Där bjöd JK-teamet på en härlig lunch, god tjeckisk öl och en fiskecigarett. Underbart! Tack killar för en härlig dag och ett minst sagt trevligt sällskap!


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: