Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Anton S provar Cuda 14 för första gången

2013-09-16

I lördags hade jag nöjet att få fiska tillsammans med det Tjeckiska Jackson Kayaks teamet. Detta gav mig även tillfälle att fiska ifrån Cuda 14 från Jackson Kayaks.

Fisket bedrevs i Karlskronas västra skärgård och fisket var bra, trots strålande solsken och kristallklart vatten. Tyvärr lyste de stora gäddorna med sin frånvaro men med sådant fint sensommarväder var det underbart att bara vara ute på sjön i härligt sällskap. På oss sex personer kom det upp ca 60 gäddor med en topp strax under 80cm.

Mitt intryck av Cuda 14 var helt slående! En MYCKET stabil, snabb och lätt styrd fiskekajak trots sin längd och bredd. Den rymmer mycket packning och är helt tänkt ur sportfiskarens synvinkel, allt från flaskhållare, förvaring av betesboxar och spöhållare. Men det riktiga provet kom när det gällde att bedriva fisket stående i kajaken. Jag tog tag i hjälphandtaget och drog mig upp utan minsta tendens till att välta, helt fantastiskt!. Att sätta sig ner igen var precis lika lätt. Jag är mycket imponerad av Cuda 14 och ser mycket fram emot att få fiska ifrån den igen. Också ett mycket stort tack till det Tjeckiska kajakteamet för trevligt sällskap och för att de introducerade mig till Jackson Kayaks produketer. På bilden syns Cuda 14 på väg att packas inför dagens fiske.

Skit fiske på er!

Anton Svensson


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: