Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

En dag på jobbet...

2013-09-17

Nu är det dags att börja samla nytt videomaterial till kommande anspråkslösa produktioner som förhoppningsvis skall hjälpa till att få fler att förstå hur fantastiskt roligt, enkelt och effektivt kajakfiske är. Många som jag har mött under de år jag hållit på med kajakfiske har varit minst sagt skeptiska. Ord som "vingligt, osäkert och svårt" har ofta förekommit när man pratat med människor om detta. Det har nästan varit lite frustrerande och man har tänkt "men prova en kort stund så kommer du förstå", men vad kan man göra, människor gör ju sina egna val...

Anton och jag körde i alla fall ut mot kustbandet med var sin kajak på taket, laddade GoPro-kameror, spön och alla grejer vi trodde oss behöva. Vadare var förstås med på listan. Vi hade valt ett kustparti av ytterskärgården med massor av förrädiska stenar och skär, ett område som man aldrig skulle våga angripa med en båt om man är rimligt rädd om den... Det är ju en av fiskekajakens stora fördel att man kan guppa omkring bland det värsta av det värsta av förrädisk sjöterräng utan att det blir riskabelt och besvärligt. Det är istället en härlig och förunderlig känsla att kryssa fram över sten och tång genom kristallklart vatten.

Kristallklart vatten var det som sagt och nästan vindstilla. Fisket var lite trögt i början innan vi började hitta rätt i beteslådorna. Det visade sig bli en renässans för atomdragen, även om det var lite nya, glittriga färger som gällde. Gummibeten funkade förstås också bra. Jerkbaits och Bulldawgs hade det lite svårare... Två riktigt fina, starka och feta damer landades tillsammans med flera av den lite mindre storleken.

Vi filmade för full och jag tror att flera av scenerna kommer att bli användbara i vårt framtida arbete med att sammanställa en enklare film. Hade inte Real Sociedad spelat sin första Champions Leaguematch ikväll, så hade vi kanske varit ute ända till skymningen. Anledningen är enkel; vi hade bättre och bättre fiske ju längre kvällen led och kul hade vi förstås i massor! Här är några bilder som kanske kan beskriva lite av det vi fick oss till livs under dagen, men det var ju bara ännu en dag på jobbet... Skitfiske på er där ute i cyberspace!


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: