Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Jackson Big Tuna - tandemkajak

2013-10-01

Ja,så var det äntligen dags... Efter att ha läst mycket, hört mycket och därefter beställt en hop Jackson fiskekajaker så landade de slutligen här i Färmanstorp i mitten av förra veckan. Elva vita kokonger låg sida vid sida på tomten till grannars och andras förvåning, tisslande och tasslande. Vad är det där? Konstiga cigarrer, he, he... Ja den där Ahlström och hans fiskande...

För Anton och mig blev det i alla fall lilla julafton då vi med svett i våra pannor drog av plast och tyg från några av kajakerna. Vi valde att montera en Cuda 14 och En Big Tuna, båda med fakbriksmonterade roder . Efter att ha monterat sätten och installerat roder med mera så började kameran surra och resultatet av den sessionen kan skådas här (i alla fall gällande Big Tuna).

Första bilden visar hela härligheten från för till akter. Den andra visar på fiffigheten med ett par synnerligen sköna säten som kan arrangeras på olika sätt; antingen som singelkajak eller tandemkajak. Skulle man sedan vilja göra ett strandhugg för att ladda de personliga batterierna så kan man helt sonika ta med sig sätena till den eventuella lägerelden eller solklippan. Fiffigt värre! Det är en bred maskin, och därmed stabil som ett slagskepp. Det kan du se om du går till PikeStrikes facebooksida där jag lagt ut ett kort klipp från mitt första flugfiske - stående - från just nämnda Big Tuna. Det var en fröjd och gäddorna drillades tryggt den ena efter den andra...

Tredje bilden visar spötoppsskyddet samtliga Jackson fiskekajaker är utrustade med. Det är en grej som jag verkligen ser som en stor fördel. När jag fiskade från Big Tuna i förrgår hade jag med mig flera spön och för första gången kände jag mig trygg över att kunna komma iland med hela spön. En skön känsla, och bekvämt att paddla på utan att vara rädd att haka i ett spö med paddeln och eventuellt skada det. I fören sitter även ett förberett GoPro-fäste. På kajaken finns flera andra förberedda fästpunkter för GoPro, så du kommer inte att få problem med att dokumentera dina framgångar och misslyckanden! Det fina med media är förstås att man kan klippa bort de värsta grodorna, så filma på!

Man kan välja att beställa big Tuna med eller utan roder. Jag valde att beställa roder på en Big Tuna, en Cuda 12 och en Cuda 14 av de kajaker jag tagit hem, men jag måste medge att jag var lätt skeptisk då jag aldrig ansett mig behöva roder i de kajaker jag tidigare hanterat. Min tveksamhet blåste bort i vinden då jag i förrgår provade Big Tuna. Att i sidvind och avdrift kunna hålla kurs med hjälp av roder utan att behöva dubbeldra med paddel (ja, du vet vad jag menar) är en stor fördel, jag lovar... Sedan har vi bilden av det "aktre lastrummet" som får tala för sig.

Det bästa tillbehöret levereras dock inte av Jackson. Benji, min fiskegalna hund, åker med den som vill testa Big Tuna på campen eller hemma hos mig i Färmanstorp.

Lev väl, fiskevänner!

Gunnar
   Dela på Facebook eller kommentera nedan: