Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Dagen som den blev

2013-09-30

Nu är det måndag och de flesta har säkert våndats en del under gårdagskvällen inför en ny arbetsvecka. Jag kan inte säga att detta har gällt mig i någon högre utsträckning, tvärt om. Dagen började med en ordentlig frukost och runda med Benji, den gode i familjen. Klockan 0900 checkade Anton in varvid vi embarkerade den gamla Volvon efter att ha kopplat på släpet. Därefter var der full gas mot campen för att bland annat tömma sopkärl efter de senaste fiskegästerna som kört hem i lördags efter en veckas fiske.

Man ska veta att sportfiske som profession inte bara är glamour och trevligt fiske, långt ifrån. Dagens tömning av sopkärl på miljöstationen vid Säby "fotbollsarena" innebar bland annat omhändertagande av en suspekt påse som visade sig innehålla halvrutten mat, något jag till min fasa upptäckte när den sprack då jag försökte klämma in den i en av de överfulla sopcontainerna. Detta ledde till att en mindre del av innehållet hamnade på min högerhand, något som utmanade luktsinnet maximalt... Färden tillbaka till Senoren blev en pina trots öppna fönster och andning genom munnen. Nog om detta, resten av dagen blev i alla fall riktigt bra.

Efter lite fix och trix på campen puttrade Volvon tillbaka till hemmet i Färmanstorp. Väl där fixade vi en snabblunch bestående av fransk omelett på grovt bröd, kaffe med mera. Därefter lastade vi en av båtarna med det vi ansåg oss behöva för att utmana de lokala gäddorna under de närmaste timmarna.

Fisket påbörjades av två fiskande herrar med spö i hand och en förväntansfull, ivrigt gnyende hund med framtassarna på relingen. Den första timmen blev tuff gällande själva fisket, allt annat var perfekt; vackert väder, bedårande natur och trevligt umgänge. Jag fick dock ganska snart hugg och landade en första gädda. Vi vevade på, Benji hoppade oförtrutet och gnyende runt i båten i ivrig väntan på nästa slemgurka. Efter ett tag tilltog den ostliga vinden och gäddhuggen tilltog även de i motsvarande grad. Snabba och bestämda mothugg vid minsta kontakt var förstås av avgörande betydelse när kontakterna var så tveksamma som de var. Nästan alla landade gäddor var ytligt krokade i underkäken så riktigt på hugget var de inte... När vi väl beslöt oss för "abort mission" och stäva mot hemmahamnen hade vi i vilket fall som helt landat ganska många trevliga gäddor och fisket slutade med en "double" varav den ena gäddan är den som finns på den till detta blogginlägg bifogade bilden, Slutsatsen som Anton, Benji och jag gemensamt kom fram till var att vi hade haft en underbart trevlig dag tillsammans, allt från stinkande upplevelser vid gröna containers till trevliga drillningar i fantastiskt höstväder. Kan man ha det bättre?

Nu sover Benji, Anton har sedan drygt två timmar kört tillbaka till sitt käll i Kallinge och jag har precis avslutat packandet inför en fyradagars resa till Nurnberg där en större kajakmässa går av stapel med början på onsdag. Tåget går strax för fem på morgonen och ETA Nurnbergs flygplats är beräknad till 1400. Det ska bli kul då jag kommer att få träffa hela Jackson Kayak teamet, både det europeiska och amerikanska. Jag hoppas även på att få träffa idag okända människor som från och med mässdagarna kommer att vara viktiga för mig och företagets framtid. Det kommer att bli kul och spännande.

Lev väl fiskekamrater och övriga kära vänner!

Gunnar

   Dela på Facebook eller kommentera nedan: