Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Guidning efter höstens madammer!

2013-10-14

I lördags hade jag nöjet att guida en god kamrat och en bekant till honom på höstens stridbara gäddor. Hårda vindar gjorde fisket i mellanskärgården mycket svårt, men det gjorde inte så mycket då jag redan innan hade bestämt att koncentrera fisket till grunt vatten långt in i vikarna. Första hugget kom bara efter tre kast. Tyvärr gick gäddan segrande ur striden, men vi kunde konstatera att det inte rörde sig om någon snipa utan en fisk av grövre kaliber.

En kort stund därefter satt nästa gädda på kroken och även den verkade vara av hög kvalitet. Efter en kort drillning säkrades fisken med ett stadigt gälgrepp och lyftes ombord i båten. Fisken mätte 99 cm, och uppskattas väga runt 6,5 kg innan den fick friheten åter. Vi Fiskade på en stund till på samma plats och fångade några gäddor mellan 70 och 80 cm innan vi bytte vik. I den nya viken var fisket betydligt trögare med bara någon enstaka kontakter. Vi var på väg att ge upp när det från ingenstans glider upp en gädda av storlek XXL bakom ett våra beten. Vi fick under några sekunder se hur gäddan bara gick och tittade lite halvintresserat på betet innan den sakta gled iväg. Detta var tyvärr första och sista gången vi fick se den den här dagen.

Fisket fortsatte under dagen men blev tyvärr sakta men säkert segare, både när det gällde antalet kontakter och storleken på dessa. När fiskedagen var inne på sin sista halvtimme fick vi återigen se en stor gädda glida iväg bara några meter ifrån båten, troligtvis skrämd av oss när vi kom drivande mot den. Väl tillbaka på bryggan kunde vi konstatera att det hade landats mellan 14 och 16 gäddor idag med en topp på 99 cm, inte dåligt med tanke på att vattnet var klarare än gin och att det rådde hårda vindar från nord ost

Anton Svensson


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: