Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Sent i oktober - fisket blir bara bättre och bättre...

2013-10-25

Vad ska man säga? Det är någonting underligt med vädret... 15 plusgrader i slutet av oktober med milda sydliga eller västliga vindar... Perfekt för fiske med kajak eller båt och flugspö i hand i de grunda vikarna. Gäddorna verkar gilla förhållandena och hugger villigt, särskilt på fluga.

Den här veckan är det två grupper som gästar oss, den ena är väl inte direkt en grupp utan ett par från Saltzburg i Österrike som valt att pröva kombinationen kajakfiske och fluga/jerkbait. Simon och Eva fiskar just nu sina sista kast här för den här gången i varsin fiskekajak. I morgon drar de vidare till Småland för sin andra vecka här i Sverige. Jag känner mig ganska säker på att deras fiskeupplevelse där inte kommer i närheten av den de fått sig till livs här i Blekinges grunda vikar. Det vågar jag säga efter att ha följt dem under deras dagar hos oss. Det har varit idel leenden och positiva kommentarer. Jag är säker på att två nya kajakfiskare har sett "dagens ljus" trots bland annat ett flugfiskespö som brutits i kamp med en ilsken gädda och att Eva gjort den otrevliga erfarenheten att kroka sig i handen i samband med landning av en ostyrig gädda. Deras rapport från veckan kommer på den hör bloggen var det lider.

Den andra gruppen anlände i onsdags. Det är sex polska gentlemen som fiskar från tre av våra båtar. Efter en kortare instruktion av mig och Anton strax efter de anlände begav de sig ut i vikarna. Vad jag förstått så är de mer än nöjda med sitt fiske hittills.

Idag har min gode vän Claes Wiridén och jag kajakfiskat från en Jackson Big Tuna, en grymt stabil tandemkajak. Vår målsättning var att filma gäddfiske med GoPro från lite ovanliga vinklar varför Classe var den som fick agera fiskare och jag, från det bakre sätet, var "guide och filmare". Till hjälp hade jag en lång stång på vilken en GoPro-kamera var monterad och med den kunde jag filma såväl snett in mot kajaken, under vattnet och, högt och lågt. Jag har ännu inte hunnit titta igenom materialet, men min känsla är att vi har fått ganska mycket användbart material. Vi får se...

Cheers, folks!

Foto: Simon och Eva från Saltzburg, Österrike
   Dela på Facebook eller kommentera nedan: