Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Gäddfiske med äldste sonen samt goda vänner

2013-11-11

I lördags hade vi bjudit hem några goda vänner på middag. På programmet stod ett inledande fiskepass för herrarna medan damerna umgicks i husets värme med vinglas i händerna. För vännerna Micke och Mats var det första gången de prövade senhöstfiske efter gädda. Vädret var vresigt med regn i luften och under fiskets gång ökade vinden i styrka för att till sist yla på med full kraft med byar på upp till tjugo meter i sekunden.

Äldste sonen Krille fick i uppgift att guida Mats i en Cresent Celest medan jag guidade Micke från den större guidebåten. Jag inledde passet med att ankra i lä för att instruera Micke i teknik avseende jerkbait fiske. Han blev mäkta förvånad när jag krokade en gädda i första kastet. Efter lite övning började han få någorlunda rätt gång på betet och rätt som det var så landade vi hans första gädda fångad med den för honom nya fisketekniken. Leendet kunde inte ha varit bredare då jag fotograferade honom tillsammans med den 75 cm långa och ganska kraftiga fisken.

Efter knappa två timmar var vi tvungna att kasta in handduken då guidebåten drev ohjälpligt i den hårda vinden trots dubbla drivankare. Att ankra på vanligt sätt var helt hopplöst. Micke och jag stävade upp till Krille och Mats som glada och ivriga berättade om en tung och lång fisk som nyligen landats och fotograferats. Krille, som var den som fångat gäddan, var dock lite irriterad över att han inte fått med sig våg och vågsäck. Inte ens ett måttband fanns med bland de akut lånade fiskegrejerna - hans egen utrustning låg 35 mil längre bort, hemma i lägenheten i Göteborg... I vilket fall som helst hade gäddan hjälpligt mätts längs spöet och det visade sig att längden var strax under metern. Nio gäddor blev i alla fall resultatet, vilket grabbarna var nöjda med.

Kvällen fortsatte sedan inne i värmen med fördrink och kanapéer, hummersoppa till förrätt, Boeuf Bourguignon på älgkött till huvudrätt och björnbärs panna cotta med vit choklad till efterrätt, allt med tillhörande goda viner och öl. Glada miner, stoj och glam präglade kvällen. Den här dagen blev verkligen både rolig och minnesvärd. Tack goa frun för en underbar middag!


   Dela på Facebook eller kommentera nedan: