Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

Trögt fiske i nordanvind och kyla

2013-11-27

Så var det dags igen. Planen för dagen vara att ett team bestående av Tony Forsberg, Anton Svensson, fiskehunden Benji och ego skulle ta lite bilder i det fantastiska vinterljuset. Kallt med minusgrader, svag vind från norr och högvatten var förstås en utmaning, men vi trodde oss kunna få de bilder vi ville ha, såväl miljöbilder, fiskebilder som på landade fiskar i vacker miljö.

De första punkterna var enkla att klara av. Tony satt i fören på en av PikeStrikes båtar och knäppte den ena fina miljöbilden och fiskebilden efter den andra. När det sedan skulle komma fiskar över det kristallklara vattnet blev det värre. I början oroade det mig inte så mycket då de platser vi fotade inom främst valdes för sin vackra miljö och inte efter min känsla för var fisken kunde tänkas stå.

Vi hade kanske en timme kvar att lösa landning och fotografering av en vettig fisk innan herr Forsberg var tvungen att packa ihop för dagen, och under svåra förhållanden är tidsbrist det sämsta man kan ha med sig i ryggsäcken... Jag paddlade till en skuggig vasskant där jag visste att lite trevligare gäddor ofta huserade, men nada. Vad göra? Jag vände stäven 180 grader och paddlade frenetiskt över till andra sidan viken där vattenspegeln krusade åtminstone något. Här fick det bli till att leka gondoljär och paddla stående för att enkelt och snabbt komma till position för snabba flugkast mot vasskanten innan den svaga vinden drev kajaken från rätt kastlängder.

Båten med herrar Svensson och Forsberg la sig på behörigt avstånd för att inte störa. Anton vevade jerkbait och Tony fluga. Efter att ha ståpaddlat till en ny position lät jag flugan landa precis intill vassen och "pang!" så försvann den i ett kraftigt vattenuppkast. En fin gädda hade slukat flugan och gjorde nu allt den kunde för att bogsera mig längs vassen. Äntligen kunde vi lugn och ro ta de sista bilderna vi hade på agendan för dagen.

Tack Tony och Anton för ett gott understöd! Här följer nästa taffliga försök till videoblogg. Ja, jag vet att kameravinkeln är kass och att mycket kunde vara bättre,men en gammal man lär sig sakta det som IT-ungar numer får med sig redan från modersmjölken. Ta det för vad det är; en gammal mans glada ambition att förmedla sportfiskeglädje, den bästa glädje efter familj och goda vänner.

Cheers, folks!
   Dela på Facebook eller kommentera nedan: