Gilla oss på Facebook | Besök Facebook

Bilder

God Jul och Gott Nytt År!

2013-12-21

Idag fick vi fint besök. Det var tomten som landade på uppfarten här i Färmanstorp med sina renar. Förra julen när han hade lämnat ut alla julklappar så kom vi in på sportfiske då vi växlade några ord i hallen samtidigt som han krängde på sig sina stora stövlar . Jag berättade om hur bra fisket var här och det visade sig att han hade samma fritidsintresse som vi har. Tyvärr låg isen då så han kunde inte prova, och tidspressen gjorde att det hade varit omöjligt i vilket fall som helst. Hur som helst lovade han att komma hit lite tidigare det kommande året, och nu så var han här med spö och allt.

När han såg fiskekajakerna på tomten blev han helt till sig och pekade ut den som han helst ville prova. Ingen båt för tomten inte. Istället var det en Cuda 14 som föll honom i smaken.

Trots hård motvind så paddlade tomten frenetiskt in i en av våra vikar och började sedan svinga sitt flugspö. Jag måste säga att han verkligen lärt sig flugfiskets ädla konst borta i Rovaniemi där han har sin tomteverkstad, för det dröjde inte länge förrän han krokade sin första gädda. Den gäddan följdes av fler. Glad i hågen gick tomten med på att filma en kort Julhälsning som du kan ta del av här.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi härmed alla våra vänner ute i den vida världen!
   Dela på Facebook eller kommentera nedan: